Rasvetljena krađa stubova na auto-putu


17. decembar 2013. HRONIKA – Podneta krivična prijava protiv jedne osobe zbog krađe stubova na auto-putu E-75. Krađom je naneta veća materijalna šteta JP “Putevi Srbije”.

Policija u Smederevu saopštila je da je rasvetlila više krađa, izvršenih u prethodnih nekoliko meseci na delu auto-puta E-75, čime je oštećeno JP “Putevi Srbije”.

Policija je Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu podnela krivičnu prijavu protiv R. R. (47) iz Suvodola, osumnjičenog da je od maja do decembra, na delu auto-puta od Kolara do Osipaonice, skidao metalne stubove sa bezbednosne žičane ograde auto-puta.

U toku kriminalističke obrade prikupljeni su dokazi koji ukazuju na sumnju da je R. R. ukrao oko 200 metalnih stubova i prodavao ih fizičkim licima koji se bave otkupom sekundarnih sirovina i jednom otpadu na području Smedereva.

Na taj način R. R. je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a JP “Putevi Srbije” prouzrokovao veliku materijalnu štetu koja će biti naknadno utvrđena, navodi se u saopštenju policije.

Izvor: RTS