Raspada se koalicija SNS-DS


14. septembar 2013. DRUŠTVO – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović iz Srpske napredne stranke (SNS) smenila je svoju pomoćnicu za zdravstvo i socijalnu zaštitu Vesnu Jeremić Dragojević iz Demokratske stranke (DS) zbog ušteda i preklapanja resora s pomoćnicima iz redova naprednjaka.

– Smatram da Demokratska stranka u Smederevu, s obzirom na to da ne može da sprovodi politiku koja je dodeljena kroz različite resore, i nema uticaj na vođenje grada, treba da ode u opoziciju i na lokalu – kazala je gradonačelnica.

S druge strane, Vesna Jeremić Dragojević uverena je da je njenom smenom narušen koalicioni sporazum po kome jedno mesto pomoćnika gradonačelnika pripada DS.

– Pitanje je da li taj koalicioni sporazum još postoji, jer je svojevremeno potpisan između Pokreta za Smederevo, SPS i DS, ali Pokret za Smederevo, prelaskom sa svim odbornicima i gradonačelnicom u SNS, više ne postoji – navela je smenjena pomoćnica.
Aktuelna gradonačelnica je pola mandata provela kao lider Pokreta za Smederevo, a sada je poverenik SNS.

Smenjena pomoćnica gradonačelnice je tokom obavljanja funkcije bila zadužena za više važnih projekata kojima se rešavaju problemi izbeglih i interno raseljenih.

Izvor: kurir-info.rs