Raspad Srpske napredne stranke u Smederevu


28. februar 2012. DRUŠTVO – Inicijativni odbor Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Smederevu na sednici, koja je održana 19. februara 2012. god, doneo je odluku o kolektivnom istupanju iz stranke nezadovoljan odnosnom vrha stranke prema smederevskom ogranku. Zajedno sa Inicijativnim odborom Gradskog odbora Smederevo, iz stranke je istupilo i oko 1.000 članova, odnosno 70 procenata ukupnog članstva Srpske napredne stranke u Smederevu.

Centrala Srpske napredne stranke već tri i po godine nije ništa preduzela da formira Gradski odbor u Smederevu, a o odnosu vrha stranke prema smederevskom ogranku dovoljno govori to što predsednik stranke Tomislav Nikolić za ove tri i po godine nijednom nije ušao u prostorije smederevskog SNS-a, a zamenik predsednika Aleksandar Vučić je to učinio samo jednom.

Inicijativni odbor Gradskog odbora Smederevo je centralu stranke u više navrata obaveštavao pisanim putem o problemima unutar smederevskog ogranka, ali vrh stranke nije reagovao, niti se trudio da te probleme reši.

Nezadovoljstvo Inicijativnog odbora Gradskog odbora Smederevo i članova smederevskog ogranka kulminiralo je zbog odluke centrale stranke da postavi takozvani „radni tim“ za formiranje mesnih odbora, odnosno infrastrukture Srpske napredne stranke u Smederevu. U tom timu glavnu reč vodi poslanik Dragan Čolić, koji je inače uzrok najvećeg broja problema u SNS u Smederevu. U „radnom timu“ su i ljudi koji do sada nisu bili članovi Srpske napredne stranke, niti su se tako deklarisali. Podsećamo, Inicijativni odbor Gradskog odbora SNS Smederevo je do sada dva puta formirao mesne odbore u Smederevu, ali je centrala stranke te izbore poništavala.

Inicijativni odbor Gradskog odbora Srpske napredne stranke Smederevo smatra da sa ovakvim kadrovskim rešenjima nametnutim od strane centrale stranke smederevski ogranak nema nikakve šanse za uspeh na predstojećim lokalnim izborima.

Inicijativni odbor Gradskog odbora Smederevo ne želi da preuzima odgovornost za sigurno loš rezultat koji će ovakva Srpska napredna stranka postići na lokalnim izborima, a koji su direktna posledica postupaka vrha stranke.