Ranković demantuje: Ko to kaže da se povlačim?


07. jun 2013. SPORT – Minulih dana u pojedinim medijima pojavila se informacija da pouzdani golman Slobode Point, automehaničar i zaljubljenik u automobile iz Smedereva, Dejan Ranković, zbog trenerskog školovanja završava karijeru. Ova informacija iznenadila je sve u klubu, navijače, ali i samog Rankovića koji još uvek ne namerava da okači rukavice o klin.

– Ne razumem odakle informacija o mom povlačenju kada o tome ne razmišljam. Iza mene je odlična sezona, osećam se odlično i nameravam da budem između stativa još koju godinu. Ja sam na raspolaganju klubu i ako me budu želeli u svojim redovima ne želim nigde iz Užica – poručuje popularni Šnicla.

Stara fudbalska izreka “golmani su kao vino, što stariji to bolji“ može se primeniti na iskusnog čuvara mreže Slobode. Sa svojih 37 godina uliva sigurnost čitavoj ekipi i jedan je od najbolje ocenjenih golmana Jelen Superlige. U karijeri nije mnogo eksperimentisao, 19 godina proveo je u Smederevu braneći boje Železničara, Sartida i Smedereva, uz kratak izlet u Slaviju iz Sarajeva. Bio je deo sjajne generacije Smedereva koja je 29.maja 2003. godine osvojila nacionalni kup pobedom nad Crvenom Zvezdom sa 1:0. Sa lepim uspomenama pamti taj deo svoje karijere i učinak u timu u kojem su bili Marko Pantelić, Goran Bogdanović, Nenad Mirosavljević….

– Mnogo lepih trenutaka desilo mi se u tom periodu, igrali smo tadašnji Kup UEFA , a pre toga i Intertoto kup gde smo za rivale imali Dandi, Minhen 1860, Ipsvič. Bila je to jedna sjajna generacija i veoma mi je žao što je Smederevo ispalo iz lige, ovaj grad zaslužuje da ima superligaša.

Grad na Dunavu zamenio je gradom na Đetinji. Prezadovoljan je prijemom u Užicu od strane navijača i to mu daje podstrek da nastavi svoju karijeru u Slobodi.

– Užice je odlična fudbalska sredina, koja zna i ume da prepozna kvalitet. Sloboda raste iz dana u dan i pravi je brend zapadne Srbije. Želim i mogu da još nekoliko godina branim na vrhunskom nivou – stavio je Ranković tačku na informacije o prekidu golmanske karijere.

Izvor: sportal.rs