Ralja: Ima još zakopanih beba u dvorištu?


15. maj 2014. HRONIKA – Policija je kod Smedereva pronašla zakopan leš muškog novorođenčeta u dvorištu porodične kuće u selu Ralja! Sumnja se da je reč o čedomorstvu i da se majka Suzana N. (35) porodila kod kuće, nakon čega je bebu ubila, a leš zakopala u bašti. Ovaj jezivi zločin uznemirio je komšije koji su policiji izneli sumnje da su „ranije ovde ubijena i pokopana još dva deteta“.

Mirno selo nadomak Smederevske železare od juče je u šoku. Da se nešto stravično dogodilo posumnjale su najpre prve komšije porodice u čijem je dvorištu otkriven zločin. Oni su alarmirali Centar za socijalni rad, navodeći da se „žena porodila kod kuće, ali da se ne zna šta je sa detetom“.

– Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, policija je prekopala dvorište, i iskopala leš muškog novorođenčeta. Obdukcija bebe će biti obavljena danas, a nakon toga biće poznate okolnosti i uzrok smrti – navodi se u kratkom saopštenju policije.

Ekipa „Novosti“, po pozivu uznemirenih komšija, nakon završenog uviđaja, u Ralji je zatekla Suzaninog nevenčanog supruga koji je jedino potvrdio da se porodila, ali, kako je rekao, „ništa više ne zna“.

– Ne znam kada se porodila, ni šta je sa bebom bilo. Bio sam na poslu, u Maloj Krsni, gde skupljam puževe – kaže Goran P. (47).

Suzanina majka Katarina N. (76) ispričala nam je da se njena kćerka porodila kod kuće, „da je jedva ostala živa, i da je dete rođeno mrtvo“.

Komšije, međutim, u ovu priču ne veruju i misle da je beba ubijena.

– Suza je proteklih godina još dva puta bila trudna. Ne znamo šta je sa tom decom. Policija mora da prekopa ceo plac – kaže prva komšinica ovih ljudi.

Inače, u dvorištu ove familije postoje dve kuće. U novoj, u čijoj gradnji je pomogla Kancelarija za dijasporu Gradske uprave, zajedno žive Katarina (72), njena kćerka Suzana (35) i Suzanin jedanaestogodišnji sin. U drugoj, neuglednoj kući, u nehumanim uslovima živi Suzanin nevenčani suprug, inače izbeglica iz Hrvatske, koji je u Ralju došao pre 23 godine.

Ove jezive pretpostavke okupile su skoro sve meštane mirnog sokaka u Ralji koji tvrde da godinama alarmiraju nadležne da nešto preduzmu, i da su zabrinuti za svoju decu. Takođe, svedoče da Suzanin jedanaestogodišnji sin živi u nehumanim uslovima. Komšije su svoje sumnje ispričale i inspektorima PU Smederevo, pa se očekuje policijska istraga.

Izvor: Novosti