Radulović: Da li penzioneri plaćaju nesposoban menadžment Er Srbije i Železare Smederevo


18. oktobar 2016. PRIVREDA – Izvor: Agencija Beta – Šef poslaničke grupe Dosta je bilo u Skupštini Srbije, Saša Radulović pitao je danas premijera Aleksandar Vučića da li se “otimanjem” od penzionera, odnos smanjem penzija plaća nesposoban menadžment Er Srbije i Železare Srbije koje posluju sa gubitkom.

Radulović je rekao da je samo u poslednje dve godine Er Srbiji dato skoro 300 miliona evra kroz plaćanje zaostalih dugova i subvencije, a da je od penzionera uzeto u 2015. godini 180 miliona evra.

On je agenciji Beta rekao i da je Železara Srbije napravila gubitak od 270 miliona evra u poslednje dve godine.”Da li su to penzioneri sa tih 180 miliona evra koliko im je oteto finansirali nesposoban menadžment Er Srbije i Železare Smederevo”, pitao je Radulović.

On je kazao i da azerbejdžanska kompanija, koja je zadužena za 40 kilometara deonice puta Ljig-Preljina ima povlašćene uslove i da “kupi kajmak” od tog posla i uzima profit, dok su podizvođači srpske građevinske firme koje rade sve poslove sa svojom mehanizacijom i radnom snagom, a od toga nemaju ništa.

Radulović je pitao kada će država prestati da favorizuje strane kompanije na štetu domaćih kompanija.

On je premijera pitao i kada će preuzeti odgovornost i prestati da krivi prethodnu vlast za sve loše u zemlji, s obzirom da vlada već četiri godine.

“Premijer je juče dao izjave u vezi Kuršumlijske banje i rekao da su za to što u banji nije uveden red kriva dešavanja ih 2000-tih. Pitam ga da li zna da je ovo 2016. godina, da je prošlo četiri godine otkako je na vlasti i zašto nije ništa urađeno na uvođenju reda i kada će preuzeti odgovornost i prestati da okrivljuje nekog drugog”, rekao je Radulović.

On je ta pitanja uputio premijeru i sa govornice u Skupštini Srbije i naveo da odgovore šta god su ga do sada pitali još nisu dobili, iako je premijer obavezan da u pisanoj formi odgovori u roku od 15 dana.

“Odgovor dobijamo jedino na sednicama blaćenjem i iznošenjem laži o meni. Ja nisam znao koliko sam loš čovek dok nisam ušao u politiku, to je neverovatno šta se sve priča i to samo da bi se skrenulo sa teme i da se ne bi razgovaralo o realnim temama”, rekao je Radulović.

On je od premijera tražio i da se izvini porodiljama zbog izjave da za jedno dete uzmu 4.500 dinara, a za drugo i 11.000, što je minimalna plata.