Radnik Želvoza: Nisam nišanio dečaka


28. oktobar 2012. HRONIKA – Dragan M. (37), radnik obezbeđenja Fabrike železničkih vozila „Želvoz“ u Smederevu koji je hicem iz službenog pištolja ranio E. M. (11), biće priveden kod istražnog sudije na saslušanje. Podsetimo, Dragan M. je pucao u dečaka koji je s drugovima ušao u dvorište fabrike, a pogodio ga je u butinu.

Dragan M. je, kako nezvanično saznajemo, nakon pucnjave jednom prolazniku rekao da su ga E. M. i njegovi drugari gađali kamenjem.

– Kazao sam deci da izađu iz dvorišta. Međutim, nisu me poslušala, nego su bacila kamenice prema meni. Uzvratio sam im, a kako su bili brojniji, izvadio sam pištolj, repetirao ga i podigao uvis da ih zaplašim. Oružje je slučajno opalilo i zalutali metak završio je u butini dečaka – rekao je čuvar.

Prema rečima našeg izvora iz policije, daljom istragom biće utvrđeno da li je E. M. ranjen slučajno ili ga je Dragan M. namerno pogodio.

– Još uvek utvrđujemo šta se tačno dogodilo. Imamo nekoliko svedoka, koji su izneli različite verzije, a svaku od njih moramo da proverimo – kaže naš sagovornik.

Posle ranjavanja E. M. je upućen u bolnicu na lečenje i uspešno se oporavlja, dok je Dragan M. uhapšen i zadržan u pritvoru do 48 sati.

Izvor: Kurir