Radnici Ževoza drže Opštinu pod blokadom


15. januar 2014. DRUŠTVO – Nakon jutrošnjeg neuspelog pokušaja petočlane delegacije sindikata radnika Želvoza iz Smedereva da stupi u kontakt sa gradonačelnicom Jasnom Avramović, koja nije htela da ih primi, nastalo je guranje sa obezbeđenjem opštine i policijom, koje je trajalo više od sat vremena, nakon čega je više od 400 radnika, među njima i članovi Sloge ušlo silom u zgradu opštine i trenutno je drže u blokadi.

U koškanju sa obezbeđenjem i policijom, bilo je i intervencija hitne pomoći od povreda nastalih pokušajem da uđu u zgradu.

Radnici su trenutno u velikoj Sali GO Smederevo i nemaju nameru da izađu dok im se ne ispune obećanja data prošle godine, kada im je od strane Ministarstva privrede obećan socijalni program od 300 eura po godini staža, za oko 550 radnika ovog preduzeća i overa zdravstvenih knjižica za one radnike koji su ostali da rade u ovom, jednom od najstarijih srpskih preduzeća za remont šinskih vozila u restruktuiranju.

Radnici su nezadovoljni sporošću rešavanja njihovih problema i obećanjima datim od predstavnika vlade i gradonačelnice, koja je učestvovala u dosadašnjoj medijaciji na reševanju njihovih problema.

Na licu mesta je naš predsednik Sindikata –Sloga Ževoz, Miki Nojić, koji je bio jedan od petočlane delegacije koja je tražila prijem kod gradonačelnicie Smedereva Jasne Avramović.

Primetan je i veliki broj pripadnika policije, kako u samoj zgradi, tako i ispred zgrade Opštine.

Izvor: sloga.org.rs