Radnici ‘Želvoza’ zamrzli protest


17. februar 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Tanjug – Predsednik Sindikata “Sloga – Želvoz” Miki Nojić izjavio je Tanjugu da su radnici “Želvoza” zamrzli protest.

On je objasnio da su u razgovoru sa predsednikom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem dobili usmene garancije da će do kraja sledeće nedelje rešiti problem s otpremninama.

– Juče smo izašli ispred Gradskog odbora Srpske napredne stranke jer smo dobili informaciju da će doći prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić – rekao je Nojić.

On je naveo i da su razgovarali s njim i dobili garancije:

– Nakon toga mi smo razgovarali s radnicima i rešili smo da izađemo iz zgrade opštine, gde smo bili 30 dana u znak protesta. Protest smo zamrzli, čekamo da vidimo od sledeće nedelje šta će da se desi. I dalje se držimo naših zahteva i nećemo odustati od njih – rekao je Nojić.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je juče posle sastanka sa radnicima „Želvoza“ u Smederevu koji protestuju zbog nerešenih problema u toj firmi da će Vlada Srbije ono što je obećala i ispuniti.

– Ono što je bilo dogovoreno, najvećim delom nije bilo poštovano. Mi ćemo svoj posao da obavimo i Vlada ono što je obećala to će da ispuni i biće završeno sve za radnike „Želvoza” – rekao je Vučić nakon sastanka.

On je naveo da je o tim problemima razgovarao sa ministrom finansija Lazarom Krstićem i da su ti problemi i rešeni.

Predstavnik nezadovoljnih radnika Saša Milovanović naveo je da je od Vučića dobio čvrsto obećanje da će socijalni program biti isplaćen sledeće nedelje za radnike koji su se za taj program prijavili.

Milovanović je kazao da je onima koji u „Želvozu“ ostaju poručeno da će firma stati na noge, da nastavi da radi i da će biti pokušano da se pronađe novi partner.

On je rekao da je o problemima koji su bili razgovarao sa Krstićem i da su ti problmi rešeni.