Radnici „Želvoza“ ponovo zaposeli Gradsku skupštinu


04. mart 2014. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Radnici „Želvoza“, danas oko podne, još jednom su zauzeli smederevsku Gradsku skupštinu, zdanje koje su držali „pod okupacijom“ više od mesec dana čekajući odgovor na zahteve.

Na ponovni ulazak u Skupštinu odlučili su pošto je, kako kažu, postalo jasno da nema ništa od ispunjenja njihovih zahteva, pre svega isplate otpremnina radnicima koji su se odlučili na dobrovoljni odlazak.

– Iz Ministarstva su nam rekli da treba da uradimo dopunu socijalnog programa koji smo već bili dostavili. Međutim, ispostavilo se da treba da bude urađen sasvim novi. Opet ulazimo u priču „fali vam još jedan papir“. Znamo šta nam je rečeno kada je Aleksandar Vučić bio u Smederevu, kada smo zbog njegovih obećanja i izašli iz Skupštine. Trebalo je prošlog petka da počne isplata otpremnina, ali od toga očigledno neće biti ništa – kaže Saša Milovanović iz

Sindikalno-radničkog pokreta „Želvoza“, najavljujući da ovog puta nemaju nameru da izlaze iz skupštine do ispunjenja zahteva.

Za odlazak iz „Želvoza“ uz isplatu otpremnine prijavilo se više od 500 radnika. To znači da bi u smederevskoj fabrici za remont šinskih vozila trebalo da ostane oko 350, čekajući da bude nađen novi strateški partner za firmu.