Radnici Želvoza najavljuju protest


01. jul 2012. DRUŠTVO – Saopštenje za javnost Sindikalno radničkog pokreta iz Želvoza:
Izvršni odbor Sindikalno radničkog pokreta je obavestio sve nadležne institucije, predsednika Republike Srbije, novu Vladu Srbije o stanju u najvećem srpskom remonteru i nesreći koja je zadesila zaposlene u fabrici.

O postupcima Novice Davidovića prema građanima Smedereva i načinu trošenja budzetskih para SRP je redovno obaveštavao javnost i institucije.

U fabrici koja zaslugom pomenutog Novice Davidovića ne radi je nemoguće proglasiti štrajk- obustavu rada jer nema šta da se obustavi. Uposlenost je zanemarljiva i veliki deo radnika je na „plaćenom“ odsustvu čekajući isplatu martovske zarade.

Iz tog razloga zaposleni u Želvozu, prevareni po ko zna koji put, započinju javne proteste.

Sve zaposlene pozivamo da se 03. avgusta u 15 časova okupe na glavnoj kapiji Želvoza, odakle ćemo se u protestnoj šetnji uputiti do zgrade lokalne uprave gde očekujemo da nam se po pozivu obrate: 1. Gradonačelnica Dr Jasna Avramović; 2. Zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović; 3. predsednik Skupštine Grada Branče Stojanović.
Zbog neophodnosti da nas zastupaju u Skupštini Republike Srbije očekujemo da nam se po pozivu obrate narodni poslanici Dragan Šormaz i Suzana Spasojević.

Nakon obraćanja SRP će zaposlene obavestiti o daljem načinu iskazivanja javnog protesta koji ne isključuje blokadu Zavoda za zdravstveno osiguranje, bolnicu, zgradu suda, zgradu Skupštine Grada, saobraćajnice, štrajk glađu…