Radnici Želvoza blokirali put ka Beogradu


27. januar 2014. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Beta – Protestujući što im se niko iz Vlade nije obratio, radnici “Želvoza” nakratko blokirali put na ulazu u Smederevo iz pravca Beograda. Radnici najavljuju blokade i drugih puteva, sve dok ih neko iz državnog vrha ne primi.

Radnici smederevske Fabrike železničkih vozila “Želvoz” oko podneva nakratko blokirali put na ulazu u Smederevo iz pravca Beograda, negodujući zbog toga što im se nije obratio niko iz Vlade Srbije.

Oko 300 zaposlenih u “Želvozu” 13 dana potestuje zahtevajući isplatu zaostalih zarada i otpremnina i overu zdravstvenih knjižica.

“Radnici su se danas odlučili na još jedan korak u radikalizaciji i zato blokiramo put kod Veslačkog kluba koji vodi prema Beogradu. Niko nam se ne obraća, niko nas ne vidi, a odustati nećemo, teraćemo do kraja, a kada će biti kraj – ne znamo”, rekao je predsednik sindikata “Sloga” u “Želvozu” Miki Nojić.

Petočlanu delegaciju sindikata “Želvoza” primila je gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović, koja je rekla da se radi na tome da radnike primi neko od zvaničnika Vlade Srbije.

Nojić je istakao da će radnici “Želvoza” radikalizovati proteste i najavio mogućnost blokade drugih putnih pravaca ka Smederevu dok ih neko iz državnog vrha ne primi i ne reši njihove probleme.