Radnici Železare bi radije na bolovanje


28. april 2013. PRIVREDA – Izvor: Agencija Beta – Iako je jedna od peći u Železari pokrenuta tek pre nekoliko dana, predstavnici sindikata tvrde da radnici nisu motivisani da rade.

– Zaposleni u Železari Smederevo više su motivisani da odu na bolovanje nego da dođu na posao – rekao je vršilac dužnosti predsednika Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u toj fabrici Saša Čolić.

On je kazao da je na sastanku tri reprezentativna sindikata s generalnim direktorom Ivanom Miloševićem ASNS predložio menadžmentu fabrike da se pregovara o povećanju cene rada koja je, kako tvrdi, najniža u Srbiji.

Drugi predlog ASNS bio je da se, kao motivacija, regres zaposlenima isplati u maju jer su radnici finansijski iscrpljeni dugim periodom koje su proveli na plaćenom odmoru od jula prošle godine, te da im je neophodna “finansijska injekcija” što pre.

On je objasnio da je neophodna motivacija zaposlenih da kvalitetno ispunjavaju radne obaveze jer je “trenutna cena rada” u Železari destimulativna.