Radio Smederevo iz protesta emituje samo muziku


14. jul 2011. DRUŠTVO- Radio Smederevo poslednjih dana emituje samo muziku u znak nezadovoljstva zaposlenih stanjem u toj medijskoj kući i njihovim položajem.

Zaposleni tvrde da nisu u štrajku i ne žele da daju izjave za medije, jer su uvereni da bi izjavama pogoršali stanje u toj medijskoj kući. Zaposleni, poštujući interni dogovor, nisu hteli da iznesu informacije o svojim zahtevima većinskom vlasniku.

Radio Smederevo je krajem 2009. privatizovan, a većinski vlasnik postao je Milan Lukić, lider pokreta Za bolje Smederevo. Početkom maja pokrenut je i televizijski program, a oba programa, radijski i televizijski, priprema šestoro zaposlenih.

Deo zaposlenih je početkom godine štrajkovao zahtevajući zaostale zarade, regres i topli obrok za prošlu godinu. Sa tadašnje konferencije Lukić je poručio novinarima da će plate dobiti kada ih zarade.

Toj poruci pridružila se i direktorka nedeljnika Naš glas, Radio i Televizije Smederevo Vesna Ristić. Vlasnik sve tri medijske kuće je porodica Lukić. U poslednjih šest dana Radio Smederevo emitovalo je u informativnom programu tri vesti i u Dnevniku dva priloga.