Rade Terzić oslobođen optužbe


29. decembar 2011. DRUŠTVO – Izvor: Beta – Bivši beogradski okružni tužilac Rade Terzić oslobodjen je u četvrtak u Osnovnom sudu u Smederevu optužbi za zloupotrebu službenog položaja, odnosno da je vršio pritisak na podredjene da iz pritvora puste pojedine pripadnike zemunskog kriminalnog klana.

Advokat Sead Spahović, jedan od tri branioca Radeta Terzića, u završnoj reči predložio je da sud odbaci optužbu po svim tačkama protiv njegovog branjenika jer je delo zastarelo.

Spahović je rekao da samo delo koje se stavlja Terziću na teret ne postoji, kao i da nema dokaza da je optuženi učinio ono što mu se stavlja na teret.

Advokat je naveo da bi bilo dobro da se nekadašnji republički tužilac Slobodan Radovanović odazvao na poziv suda da svedoči i objasni zbog čega je Rade Terzić uhapšen samo dan pred isticanje mandata Radovanoviću.

U obrazloženju presude sudija Slobodan Ignjatović istakao je da je verovao svedocima optužbe medju kojima je i Biljana Radovanović koja je ranije, na glavnoj raspravi, rekla da nije neko na koga se može vršiti pritisak i da je bila “šerif u svom okrugu ovlašćenja”, odnosno da Rade Terzić nije na nju vrsio pritisak.