Pumpadžija ukrao pola miliona dinara


Predrag Matejić (55) iz Velike Plane, radnik kao točilac i prodavac goriva, uhapšen je zbog sumnje da je malverzacijama sa elektronskim očitavanjem istočenog goriva neovlašćeno prisvojio gotovo pola miliona dinara.

Osumnjičeni je krivično delo izvršio tako što je u više navrata na pumpama na autoputu Niš-Beograd i u Smederevskoj Palanci, korišćenjem daljinskog upravljača i elektronskog uređaja koji je ugradio u aparat za elektronsko očitavanje količine istočenog goriva, vršio ubrzavanje rada brojčanika i kada gorivo nije isticano, saopštio je MUP.

Time je kupcima goriva na navedenim pumpama uvećavao računa za 10-15 odsto i sebi pribavio korist u ukupnom od 490.000 dinara, navela je policija.

Takođe je osumnjičen i Rajko N. (57) iz Velike Plane da je kao poslovođa na BS “Kolonija – Palanka 3” izvršio isto krivično delo zloupotreba službenog položaja, na taj način što je u prethodnom dogovoru, osumnjičenom Matejiću omogućio da ubrzava rad brojčanika i time ošteti potrošače NIS AD Novi Sad za pomenuti iznos.

Protiv Rajka N. je takođe podneta krivična prijava za isto krivično delo u redovnom postupku, saopštila je policija u Smederevu koja nastavlja rad na prikupljanju daljih informacija i dokaza u ovom slučaju, navodeći mogućnost da iznos za koji su oštećeni potrošači NIS AD Novi Sad nije konačan.