Prvi Koncert polaznika Kreativnog Kursa Gitare


09. februar 2015. KULTURA – Guitar Art Festival vas poziva na koncert polaznika Kreativnog Kursa Gitare, koji će se održati 10. februara, sa početkom od 20:00 časova u Centru za kulturu Smederevo.

Kurs je počeo sa radom u gradu Smederevu u mesecu oktobru, kada je Ambasada Sjedinjenih Američkih Država dodelila 10 gitara polaznicima. Prvi polaznici programa uspešno su savladali osnovni nivo kursa gitara i 14 polaznika kursa održaće predstojeći grupni koncert.

Pored koncerta polaznika, prisutni će imati mogućnost da prvi put sviraju gitaru, da utvrde nivo svog znanja, da dobiju sve dodatne informacije o Kreativnom Kursu Gitare i da se na licu mesta upišu.

Nastava početnog i naprednog kursa počinje u februaru i trajaće naredna 4 meseca. Časovi se održavaju dva puta nedeljno u Centru za kulturu Smederevo. Sve dodatne informacije o kursu i upisu mogu se dobiti putem e-mail adrese: kurs@gaf.rs i putem telefona: 0641 956921.

Guitar Art Festival organizovao je Kreativni Kurs KLASIČNE, AKUSTIČNE, ELEKTRIČNE i BAS gitare, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle. Kroz dugogodišnje iskustvo Guitar Art Festivala, kao i saradnju sa prestižnom američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani, stvorili smo metode rada koje su potvrđene kao veoma uspešne.

Svaki od navedenih kurseva možete pohađati 4 semestra. Nastava je podeljena tako da se u okviru 4 meseca (jedan semestar) održi 32 časa. Kursevi su namenjeni potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).

Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 60 minuta u okviru grupne nastave (od 6 do 10 učenika). Svaki polaznik dobija udžbenik KKG, kao i mogućnost posećivanja koncerata i radionica vezanih za gitaru. Polaznici koji nemaju svoj instrument imaju mogućnost da dobiju gitaru na korišćenje. Mesečni troškovi pohađanja Kreativnog Kursa Gitare iznose 3.000 dinara.