Prvenstvo Srbije u streljaštvu u subotu


02. april 2015. SPORT – I sedmica pred nama obiluje sportskim događajima na vazdušnom strelištu u Smederevu. Najpre će se u četvrtak 2. aprila održati Gradsko školsko prvenstvo u streljaštvu, a zatim u subotu 4. aprila Prvenstvo Srbije u B programu, na kojem će učestvovati i 12 strelaca streljačke družine „Smederevo“ koji su se kvalifikovali za ovo takmičenje pre dve nedelje na Prvenstvu Centralne Srbije, koje je takođe održano kod nas.

Prvenstvo Srbije u streljaštvu, u razvojnom B programu, održaće se u subotu 4. aprila 2015. godine na vazdušnom strelištu koje se nalazi u Sportskoj hali Smederevo. Prijavljeno je 170 strelaca iz 28 klubova.
Iz Streljačke družine „Smederevo“ na vatrenu liniju izaći će 12 strelaca, koji su se kvalifikovali za ovo takmičenje, pre dve nedelje, na Prvenstvu Centralne Srbije, koje je takođe održano kod nas. Standardnom vazdušnom puškom gađaće kadeti: Veljko Ilić, Uroš Ćorović, Luka Jevtić i Ivan David i kadetkinje: Aleksandra Vujasin, Natalija Tasić, Iva Jovanović i Jovana Lazić. Ilić, Vujasinova,Tasićeva i Jovanovićeva nastupiće i u kategoriji mlađih juniora i juniorki, a pored njih, u tim kategorijama, puškom će još gađati mlađi junior Pavle Marković i mlađa juniorka Danica Denić. Standardnim vazdušnim pištoljem u obe kategoije, kadetskoj i mlađe juniorskoj, nastupaju Petar Adamović i Ana Todorović.
Podsetimo, pre dve nedelje, naši strelci „Smedereva“ su ostvarili niz odličnih rezultata na Prvenstvu Centralne Srbije u B programu. Zlatom se okitio Veljko Ilić u kategoriji kadeta, koji je prošle subote bio bronzani na Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije u istom programu, koje je takođe, održano kod nas. SD „Smederevo“ je na Prvenstvu Centralne Srbije imala i najbolju ekipu mlađih juniorki standardnom vazdušnom puškom. Srebrne medalje i vicešampionske titule osvojili su Aleksandra Vujasin u konkurenciji kadetkinja puškom i Petar Adamović u konkurenciji kadeta i mlađih juniora pištoljem, kao i ekipa kadetkinja puškom, a Aleksandra Vujasin se okitila i bronzom u konkurenciji mlađih juniorki, kao i ekipa kadeta puškom. Bronzana juniorka sa Prvenstva Srbije u A programu, Ana Todorović, bila je najbolja kadetkinja i mlađa juniorka.