Prvenstvo osnovnih i srednjih skola u streljastvu


15. april 2013. SPORT – U Smederevu danas i sutra održaće se Republičko školsko prvenstvo u streljaštvu serijskom vazdušnom puškom. Na strelištu u Dvorani Smederevo prvi na vatrenu liniju, u ponedeljak, izlaze učenici osnovih škola, ukupno 143 strelca iz 43 škole. U utorak se takmiče srednjoškolci, njih 141 iz 43 srednje škole. Veliki broj ovih takmičara su aktivni strelci u svojim klubovima i družinama, osvajači medalja na zvaničnim takmičenjima iz kalendara Streljačkog saveza Srbije, tako da se očekuje da i ovo takmičenje u Smederevu protekne u znaku dobrih rezultata najmlađih strelaca, koji su budućnost srpskog streljaštva, jednog od naših najtrofejnijih olimpijskih sportova.

Svečano otvaranje Prvenstva zakazano je za ponedeljak 15. april u 12 časova u prisustvu članova najužeg rukovodstva Grada Smedereva i predstavnika Gradskog saveza za školski sport. Učesnicima Prvenstva obratiće se i Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Srbije. Promoterka Školskog državnog prvenstva u Smederevu je reprezentativka Srbije, državna rekorderka i aktuelna svetska rekorderka u disciplini standardna vazdušna puška Andrea Arsović, koja će pozdraviti takmičare.
Iz Smedereva, nakon održanog gradskog takmičenja, na republičko su se plasirale prvoplasirane ekipe kadeta Osnovne škole „Dositej Obradović“ (Petar Adamović, Veljko Svilar i Miloš Nikolić) i kadetkinje iz OŠ „Branko Radičević“ iz Lugavčine (Marijana Miljković, Nela Mitrović i Emilija Radivojević). U pojedinačnoj konkurenciji takmičiće se i kadetkinja Milica Simović iz OŠ „Branko Radičević“ iz Smedereva.

Kod srednjoškolaca boje Smedereva brane ekipe juniora Tehničke škole (Pavle Marković, Filip Sitaš i Stefan Jovanović), a kod juniorki ekipa Gimnazije (Danica Denić, Milica Maletić i Nataša Božinović). U pojedinačnoj konkurenciji nastupa juniorka Jelena Jakovljević iz Tehničke škole.
Tehnički organizator takmičenja je Streljačka družina „Smederevo“, a organizator Savez za školski sport i organizaciju takmičenja u Smederevu.

Pozivamo vas na Svečano otvaranje Republičkog školskog prvenstva u streljaštvu
na Strelištu u Dvorani Smederevo, u ponedeljak 15. aprila u 12 časova!