Prva žena direktor u EPS-u


13. avgust 2013. DRUŠTVO – Na čelu Privrednog društva “Centar” Kragujevac, u okviru koga posluju i elektrodistribucije Požarevca i Smedereva, postavljena je Sanja Tucaković, diplomirani ekonomista i kadar SNS-a.

Ovo je prvi put da se žena nađe na čelu nekog privrednog društva u Elektroprivredi Srbije, jer su takva mesta do sada bila rezervisana isključivo za muškarce.

– U sklopu promena u našoj zemlji, došlo je i do toga da budem prva žena na čelu jednog privrednog društva iz oblasti elektrodistribucije. To što sam žena ne smeta mi da se uhvatim u koštac sa problemima koji su bili predviđeni za mnogo iskusnije menadžere u Srbiji, uglavnom muškog pola. Sigurna sam da neću imati problema sa koleginicama i kolegama, među kojima ne pravim razliku, ali mi se čini da su dame disciplinovanije i odgovornije – kaže Sanja Tucaković.

Ona navodi da joj je u budućem poslovanju glavni cilj da dobro poboljša, a loše ispravi, pa će od nje uvek dobijati podršku svi oni koji se trude da unaprede svoj rad.

Privredno društvo “Centar” ima oko 1.000 zaposlenih, koji rade u “Elektrošumadiji” Kragujevac, “Eletromoravi” Požarevac i “Elektromoravi” Smederevo.

Izvor: telegraf.rs