Prva pobeda Uroša Pavića


30. jul 2014. SPORT – Izvor: Naše novine – Desetogodišnji Uroš Pavić osvojio je svoj prvi pehar za Jedriličarski klub Smederevo na regati za najmlađe takmičare u klasi Optimist, uzrasta od 7 do 15 godina, organizovanoj u okviru turističke manifestacije Sajam Dunava u Golupcu.

Regata je organizovana u subotu po slabijoj, a u nedelju po jakoj košavi, koja je bila preveliko iskušenje za većinu dece, uglavnom nižeg osnovnoškolskog uzrasta. Održano je ukupno pet trka, a najbolje rezultate je ostvario Uroš Pavić, osvojivši dva prva, dva druga i jedno treće mesto.
Ostali članovi Jedriličarskog kluba Smederevo, koji su učestvovali na ovom takmičenju, ostvarili su dobre rezultate – četvrto mesto osvojio je osmogodišnji Nikola Pavić, a sedma je bila Dunja Petković.

Naredno takmičarsko iskušenje smederevske jedriličare očekuje za manje od dvadeset dana, kada se na istom regatnom polju na Dunavu održava Prvenstvo Srbije, koje će okupiti stotinak učesnika, među kojima su najbolji srpski jedriličari u šest klasa, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.