Provera pred Evropsko prvenstvo


29. januar 2018. SPORT – Veljko Ilić, strelac „Smedereva“ i juniorski reprezentativac Srbije, iako sa jakom prehladom, nastupio je na tradicionalnom trodnevnom turniru vazdušnim oružjem u Minhenu, koji je ove godine okupio više od 700 strelaca iz čitavog sveta, pa se zbog toga smatra i malim svetskim prvenstvom.

U četvrtak, u prvom takmičenju vazdušnom puškom za juniore, Ilić je pogodio 611,9 krugova i završio takmičenje kao 59-ti u konkurenciji 75 strelaca. Drugog dana je bio bolji i sa 618,3 kruga plasirao se na trideseto mesto, a nastupilo je 77 juniora.

Iz Nemačke se sa dve srebrne medalje vraća Zorana Arunović, najbolja srpska pištoljašica. Na „H&N“ kupu u Minhenu nastupila je kompletna reprezentacija Srbije sa selekcijama koje će se boriti za medalje na predstojećem Prvenstvu Evrope u mađarskom Đeru od 16. do 26. februara, a Veljko Ilić je ove godine član juniorskog tima puškom. Našem strelcu će ovo biti prvo učešće na Evropskom prvenstvu vazdušnom puškom, dok je u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, prošle godine nastupao u disciplinama malokalibarskim oružjem, kao i na Svetskom prvenstvu u nemačkom Sulu.
Do Đera, ipak naše najbolje strelce očekuju još dva velika turnira. Prvi je Vojvodina kup sledećeg vikenda u Novom Sadu, a zatim u Smederevu Finale kupa Streljačkog saveza Srbije u A programu. Smederevo je, na novom Strelištu u Sportskoj hali, bilo domaćin prestižnog domaćeg kup takmičenja četiri puta do sada: 2013, 2014. i 2015 i 2017. godine.