Program posvećen putovanju u Afriku


09. oktobar 2017. KULTURA – U okviru obrazovnog programa Centra za kulturu Smederevo će u sredu, 11. oktobra, sa početkom u 19 sati biti održan program pod naslovom „Atlas jednog putovanja- Afrika“.

O iskustvima sa tromesečnog puta kroz Afriku govoriće dr Uroš Krčadinac, istraživač i umetnik u oblasti digitalnih medija, autor Kluba putnika Srbije, koatur knjige „Bantustan“.

Krčadinac će publiku upoznati sa doživljajima koji su obeležili različita mesta na putovanju koje je vodilo kroz Egipat, Sudan, Keniju, Ugandu, Ruandu, Demokratsku republiku Kongo, Tanzaniju, Zambiju, Namibiju.

Programsko veče biće prilika za susret sa autentičnim svedočenjem o suočavanju sa pravim licima Afrike, o Africi bez predrasuda i spoznajama o ljudima koji nastanjuju taj kontinet.

Priča o afričkoj avanturi Uroša Krčadinca koju su sa njim podelili dva saputnika, Lazar Pašćanović i Marko Đedović, priča je o dragocenosti živog, neposrednog iskustva i o preispitivanju granica, psiholoških, civilizacijskih, kulturnih, geografskih, identitetskih, ali i važan izvor informacija o kulturi samostalnih putovanja.

Program će se održati u Koncertnoj dvorani, a ulaz je slobodan.

Uroš Krčadinac u svom radu povezuje iskustva iz oblasti računarskih nauka, vizuelnih umetnosti, književosti, animacije i interaktivnog dizajna. Predavač je na Fakultetu za medije i komunikacije, na Departmanu za digitalne umetnosti. Sa Lazarom Pašćanovićem i Markom Đedovićem potpisuje knjigu „Bantustan“, dokumentarni roman posvećen putovanju kroz afričke zemlje.