Profesor hvatao učenicu za grudi?


05. novembar 2013. HRONIKA – Izvor: Kurir – Učenica Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu prijavila je policiji da ju je profesor pipkao za zadnjicu i grudi, nezvanično saznaje Kurir! Iako prijava u policiji postoji, protiv bludnog profesora još nije podneta krivična prijava jer policija i tužilaštvo i dalje rade na prikupljanju svih dokaza.

– Pre desetak dana učenica Ekonomske škole je u pratnji roditelja došla u policiju i prijavila da ju je profesor dodirivao. Zbog osetljivosti slučaja, prijava učenice se detaljno proverava. Policija na slučaju radi u saradnji s tužilaštvom, koje treba da odluči da li će podneti krivičnu prijavu – kaže izvor Kurira iz istrage.
Učenici smederevske Ekonomske škole kažu da je proteklih dana u školi vladao pravi haos zbog navodne pedofilske afere.

– Školom kruži priča da je na meti tog profesora bilo više učenica! On je, navodno, po grudima i zadnjici pipkao i druge devojke, koje nisu imale dovoljno hrabrosti da ga prijave – priča jedan učenik Ekonomsko-trgovinske škole. Međutim, đaci kažu da će dalja istraga utvrditi da li je profesor kriv za delo za koje ga je učenica osumnjičila.

– Ko zna šta se tu dešavalo. Možda ga je prijavila da bi mu se zbog nečega osvetila. Nikoga ne branim, ako je kriv, treba da ga izbace iz škole i da ga osude – priča učenik.

Milovan Topalović, direktor Ekonomsko-trgovinske škole, nije želeo da daje izjave.
– Dok se ne pokrene bilo kakav postupak u vezi s ovim slučajem, medijima nećemo davati nikakve informacije – bilo je sve što je izjavio Topalović, a Kurir saznaje da bi školski odbor uskoro trebalo da zaseda i donese odluku da li će profesor biti suspendovan.

Nakon što je slučaj prijavljen, školu su preplavili policajci i inspektori iz odeljenja za seksualne delikte.
– Tužilaštvo bi uskoro trebalo da donese odluku o tome da li će protiv profesora biti podneta prijava, ili je eventualno reč o lažnom prijavljivanju – kaže izvor Kurira.