Prodaju Godomin da isplate zarade


Deo imovine Poljoprivrednog kombinata Godomin, koji je u stečaju, biće prodat kako bi radnicima bile isplaćene zarade koje nisu primili dve godine.

Gradonačelnik Smedereva Predsrag Umičević kaže da je dogovoreno da se proda deo nepokretnosti u katastarskoj opštini Osipaonica.

On je kazao da je razmatrana i mogućnost da se nakon isplate preostalih zarada bivši radnici organizuju u zadrugu, kako bi udruživanjem sredstava kupili iz stečajne mase određene parcele na kojima bi organizovali proizvodnju.

U tom slučaju bi gradska uprava, preko svojih fondova, omogućila dodatna sredstva za kupovinu opreme za proizvodnju, kazao je on.

Radnici Godomina u stečaju protestovali su 11. januara ispred smederevskog Centra za kulturu tražeći da im se isplate dvogodišnje zarade, poveže radni staž i sačuva imovina kombinata preregistracijom. Oni su 2010. godine protestvovali u nekoliko navrata.

Poljoprivredni kombinat Godomin je u stečaju od jula 2005. godine, a uveden je zbog dvogodišnje blokade računa i duga od oko 10 miliona evra.