(pro)Budimo Smederevo umesto DJB


12. maj 2018. DRUŠTVO – Izvor: Danas – Gradski odbor Dosta je bilo u Smederevu, kolektivno je napustio ovu stranku, zato što je vrh stranke prekršio izvorne principe, potvrđeno je portalu Podunavlje.info.

Odbornička grupa DJB (5 odbornika) od danas ne postoji u Skupštini grada Smedereva, konstatovao je na jučerašnjoj sednici, i osnovana je nova odbornička grupa koja će delovati pod novim imenom “Budimo Smederevo”.

“Potpisali smo Sporazum u vezi sa principima delovanja u okviru stranke. Oni, pre svega, predsednik (Radulović) i određeni ljudi iz vrha stranke, su prekršili te principe i nama ništa drugo nije preostalo nego da napustimo stranku, kako bismo ostali dosledni izvornim principima. Smederevski odbor je kompletno napustio stranku, još pre unutarstranačkih izbora, i osnovali smo grupu građana i novu odborničku grupu”, izjavila je za Podunavlje.info Ljiljana Vidojković, zamenica predsednika odborničke grupe.

Predsednik odborničke grupe u lokalnom parlamentu, Aca Cvetanović, potvrdio je da je bilo izvesno da će unutarstranački izbori bili farsa.

“Bilo je jasno da će izbori biti namešteni, tako da nismo želeli da učestvujemo pod tim uslovima, da su naknadno ubacivani delegati koji nisu prošli prethodne izbore. U međuvremenu su, protiv Statuta, bili izbačeni neki narodni poslanici i kompletni odbori. Nismo imali nikakve informacije o tačnom broju delegata, tako da nije bilo moguće da se bilo šta promeni. Jednostavno, bili smo prinuđeni na takav korak”, kazao je Cvetanović.

“Ostajemo u istom sastavu, radićemo kao i do sada, samo pod drugim imenom – “Budimo Smederevo”, želimo da probudimo naš grad”, poručuju ovi odbornici.