Prijem zahteva za povraćaj novca od preplaćenih vrtića


10. februar 2015. DRUŠTVO – Izvor: Smederevske novine – U Uslužnom centru Gradske uprave počeo je prijem zahteva za povraćaj neosnovano naplaćenog novca za usluge boravka dece u predškolskoj ustanovi „Naša radost“. Prema dogovoru, koji su predstavnici oštećenih roditelja postigli sa gradonačelnicom Jasnom Avramović, zahtevi će se predavati na posebnom šalteru do kraja nedelje, nakon čega će ih razmotriti radna grupa.

-Roditelji zainteresovani za predaju zahteva na pisarnici će dobijati formular u koji treba da unesu tražene podatke. Posle prijema svih zahteva biće formirana radna grupa sastavljena od predstavnika Gradske uprave i predškolske ustanove koja treba da izvrši proveru svih podataka u dosijeima dece, kako bi se utvrdilo koliko se tačno novca duguje oštećenim roditeljima – objašnjava Nenad Grbić, jedan od roditelja i dodaje:
-Isplata tog novca biće najverovatnije u ratama, jer ga ni mi nismo uplatili odjednom. Postoji mogućnost da se razlikom pokriju dugovanja, ako postoje, kao i da se u određenom periodu ne plaća vrtić za dete.
Koliko bi tačno novca lokalna samouprava trebalo da isplati oštećenim roditeljima, znaće se posle obrade zahteva, ali je sigurno reč o višemilionskoj sumi, s obzirom na to da je neosnovana naplata trajala od 2009. godine. Izvesno je da će o obeštećenju roditelja morati da se izjasni Skupština grada i da bez odluke lokalnog parlamenta obećanje gradonačelnice da će novac biti vraćen ne može da se realizuje.