Preventivni medicinski pregledi u Nedelji borbe protiv distrofije


17. maj 2018. DRUŠTVO – Izvor: Danas – Udruženje distrofičara grada Smedereva „Bolji život“ organizovalo je i ove godine medicinske preglede u okviru Nedelje borbe protiv distrofije.

„Nedelja borbe protiv distrofije obeležava se treće nedelje u maju i povodom toga organizovali smo, u saradnji sa Domom zdravlja Smederevo, preventivne medicinske preglede za naše i članove drugih organizacija osoba sa invaliditetom iz Smedereva“, rekao je za Podunavlje.info predsednik Vlado Dodić.

On je dodao da je jedna kancelarija u Gradskom savezu socijalno humanitarnih organizacija u Smederevu, u ove svrhe, ustupljena stručnom zdravstvenom timu (lekar i medicinska sestra) i istakao da ovi pregledi mnogo znače osobama sa invaliditetom.

Danas, osim osnovnog pregleda primarne zdravstvene zaštite, pacijenti dobijaju i savete ukoliko postoji potreba za daljim lečenjem.

„Do sada je odziv dobar, a očekujem da pregledi traju nekoliko sati tokom popodneva. Ovu saradnju sa Domom zdravlja realizujemo već petu godinu, pa im se još jednom najlepše zahvaljujemo“, kazao je Dodić.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest