Pretukao učitelja jer mu je, navodno, dodirivao ćerku za grudi


28. mart 2017. HRONIKA – Izvor: ALO! – “Učitelj Desimir Marković pipkao mi je dete do 11 godina, a onda zapretio da to nikom ne sme da kaže”, priča Živorad Mančić i kaže da ga je udario jer je bio revoltiran.

Ovo za Kurir tvrdi Živorad Mančić (40), otac N. M. (11), koja ide u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Smederevu.

Prema njegovim rečima, ćerka i njena drugarica sedele su u školskom dvorištu i upitale su učitelja da li mogu da prisustvuju produženom boravku kako bi pomogle mlađoj deci oko domaćeg zadatka, što je Marković i dopustio.

“Njih dve su sedele i pomagale jadnoj devojčici oko domaćeg. On je stao između njih dve, zagrlio ih i rukama pipnuo za grudi. Ćerka je pogledala drugaricu i rekla: “Moram da idem kući, nije mi dobro.” Krenula je na vrata da izađe, a on je išao za njom, povukao je za ruku ispod pazuha i uhvatio je opet za dojku i rekao joj da ne sme to nikom da kaže. Ona je klimnula glavom i uplašena dotrčala kući”, tvrdi Mančić.

On kaže da su ćerku teško smirili i da je od jecanja jedva uspela da im ispriča šta se dogodilo.

“Odmah smo otišli u školu. Direktor škole je rekao da će sve ispitati i da će preduzeti mere. Otišao sam i do učitelja i nekoliko puta ga pitao šta se dogodilo i da li je zaista to uradio. Onda mi je rekao: “Kad sam je zagrlio možda sam je slučajno pipnuo.” Kad sam to čuo, u afektu sam ga udario, a supruga i sin su me sklonili od njega”, priča Živorad za Kurir.

“Dete je pod stresom, jedva smo je ubedili da sutradan ode u školu. Jako je uplašena. Još uvek je u šoku i neverici da se to uopšte desilo, posebno u toj školi, koja je stvarno za primer drugim školama. Plašim se da hoće da naprave da je ona slagala. Tu drugu devojčicu je čak uhvatio i za zadnjicu kad se obuvala”, tvrdi ogorčeni otac i nastavlja:

“Srčani sam bolesnik, sreća pa me tad nije drmnulo nešto. Dobro je on prošao, neki drugi roditelj bi ga prebio za tako nešto. Nadam se da će biti kažnjen i da će mu zabraniti da predaje.”

Majka Snežana (38) kaže da noćima ne spava zbog toga.

U MUP-u kažu da je istraga još uvek u toku i da ne mogu da daju informacije o ovom slučaju.

Nisam je pipkao, zagrlio sam je očinski

“Ne znam šta je devojčica pričala, čuo sam da je rekla da sam zavlačio ruke u grudi. Ja to nisam uradio, samo sam ih zagrlio obe očinski. Ne znam šta je nju iziritiralo da to kaže. Godinama radim u školi, svi me zanaju. Imam nekoliko godina do penzije, deda mogu da joj budem. Ovo je za mene šok. Pokušavaju da mi ukaljaju obraz, čast, dostojanstvo”, kaže Marković.

Neće predavati idok se ne sazna istina

“Učitelj je trenutno na bolovanju. Ne mogu da stanem ni na čiju stranu dok se sve ne ispita. Kao direktor neću dozvoliti da on predaje dok se ne utvrdi šta je istina”, kaže direktor škole Zoran Jovanović