Predstavnici Ministarstva za sport i omladinu posetili Smederevo


19. mart 2013. SPORT – Za predstavnike Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije u utorak je organizovan prijem u Gradskoj upravi u Smederevu, a gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović je tom prilikom predstavila sportski bilten Smedereva, kao i sportske potencijale i projekte, čija je realizacija u toku, ili se planira u narednom periodu.

„Grad Smederevo je počastvovan vašom današnjom posetom, zato što je to još jedan dokaz da se Smederevo prepoznaje kao grad sporta i mi često naglašavamo da smo sport brendirali. Ako je Smederevo po nečemu poznato, onda je to zaista po sportu”, naglasila je gradonačelnica.

Delegaciji Ministarstva za omladinu i sport, u kojoj su bili državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport i omladinu Dragan Atanasov, specijalni savetnik ministra za školski sport Igor Marinković i generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Borisav Stanković, prikazana je prezentacija pod nazivom Smederevo je i grad sporta i Uvek fer plej.

Gradonačelnica je istakla da se Smederevo stoprocentno uključilo u realizaciju projekta Sport u škole – 14 osnovnih škola se priključilo ovom programu i angažovan je 21 profesor fizičke kulture sa evidencije nezaposlenih.

„Podržavajući ovu akciju, želeli smo da pomognemo deci, čiji roditelji nemaju finansijska sredstva da ih angažuju u pojedinim sportskim klubovima, ne samo u smislu pravilčnog fizičkog razvoja, već i prepoznavanja talenata”, rekla je gradonačelnica.

Gradsku delegaciju, u svosjstvu domaćina, činili su i presednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović, pomoćnik gradonačelnika za sport Saša Momić, član Gradskog veća za sport i omladinu Nenad Maksić i član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje Miša Ivković.

Gosti su potom obišli Sportsku halu i prostore opredeljene za streljanu, kuglanu, kao i kompleks Sportskog centra, u okviru kojeg je bazen, čije je pokrivanje u planu, a pokazana je i sadašnja faza izgradnje aneksa za smeštaj sportista.

U okviru posete Smederevu, predstavnici Ministarstva za sport i omladinu posetili su OŠ “Dr Jovan Cvijić” gde su se, u okviru časa fizičkog vaspitanja, upoznali sa realizacijom projekta Sport u škole.

Direktorka OŠ “Dr Jovan Cvijić” Dragica Golubović, pozdravljajući goste, izrazila je zahvalnost inicijatorima projekta Sport u škole, kao i gradskom rukovodstvu koje je među prvima u Srbiji prepoznalo značaj ovog programa namenjenog najmlađima.

„Neizmerno mi je drago što vas vidim u ovolikom broju. Nismo slučajno ovde, zato što je grad Smederevo pokazao dobru volju i prepoznao značaj vraćanja sporta u škole. Mi kao Ministarstvo omladine i sporta učinićemo sve da edukacija bude što bolja. Ne moramo da budemo svi sportisti, važno je da se igramo i družimo i da budemo što bolji učenici”, rekao je državni sekretar okupljenim učenicima.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić izrazio je zadovoljstvo današnjom posetom Smederevu i najavio skorašnji dolazak u naš grad i ministarke za omladinu i sport Republike Srbije, Alise Marić.

Izvor: smederevo.org.rs