Predstavljene hitne službe MUP-a


21. jun 2013. DRUŠTVO – Povodom Dana i slave MUP-a, koji se obeležavaju 23. juna, u četvrtak su na Gradskom trgu u Smederevu predstavljene hitne službe MUP-a (policija i vatrogasci) kao i druge službe sa kojima MUP sarađuje – Služba hitne pomoći, Vojska Srbije, Crveni krst, Elektromorava, Vatrogasna služba Železare Smederevo, JKP Vodovod, JKP Parking servis i druge komunalne službe.

Građani su bili u prilici da postavljaju pitanja o radu pojedinih službi, da vide vozila, opremu i naoružanje, a na posebnom štandu najmlađima je deljen promotivni materijal vezan za borbu protiv trgovine narkoticima.

Portparol u Policijskoj upravi Smederevo, Saša Nikolić, rekao je da su ovom prilikom predstavljene hitne službe MUP-a, kao i gradske službe koje svakodnevno sarađuju.

„Drago mi je što su najmlađi došli u velikom broju. Decu najviše interesuje oružje, motori, džip, ali i oprema za sprečavanje demonstracija na utakmicama i drugim javnim skupovima. Za decu smo pripremili i propagandni materijal o borbi protiv narkomanije, flajere, majice.”

Komandir Vatrogasno-spasilačke čete, Goran Petrović, obratio se građanima na Gradskom trgu i pozvao ih da posete sve štandove, gde su mogli da se upoznaju sa tehnikom i opremom kojom raspolažu pojedine službe za delovanje u vanrednim situacijama.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u smederevu, Nenad Jocić je naglasio da su pomenute službe uvidele potrebu zajedničkog predstavljanja na jednom ovakvom skupu opreme, ljudstva i tehnike, a naročito najmlađim sugrađanima.

„Da im približimo sve ono što koriste hitne javne službe, da imaju vizuelni osećaj kako sve to izgleda i u kojim situacijama mogu da se obrate za pomoć. Smatramo da je ovakav način predstavljanja i deo opšteg obrazovanja, da od najmlađe dobi treba da budu upoznati sa ovim službama kojima se mogu obratiti u slučaju vanrednih i bilo kojih drugih događaja”, naglasio je Jocić.

Izvor: smederevo.org.rs