Predstava „Florentinski šešir“ u Centru za kulturu Smederevo


16. februar 2018. KULTURA – Pozorište „Boško Buha“ gostovaće u Centru za kulturu Smederevo u subotu, 24. februara sa predstavom „Florentinski šešir“ koju je prema komadu Ežena Labiša režirao Darijan Mihajlović.

U francuskom vodvilju, napisanom u 19.veku, kroz rediteljsko čitanje je sagledana sličnost sa našim sada i ovde u pogledu društvenih podela. Predstava donosi sliku društva u kome postoji zaoštrena podela između građana, seljaka sa dodatkom trećeg staleža, aristokrata, obeznađenih padom drugog Francuskog carstva i ponovnim obnavljanjem Republike posle pada Napoleona III. Ta tri sveta Labiš je povezao jednim jedinim šeširom koji postaje paradigma ludosti društva u dekadenciji.

Komad se u originalu zove „Italijanski slamanti šešir” i igra se već više od veka, a Rene Kler je po njemu snimio svoj čuveni istoimeni film.

U glumačkoj ekipi koja će izvesti ovo dinamično scensko delo pred publikom u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo su Dejan Lutkić, Goran Jevtić, Zoran Cvijanović, Vladan Dujović, Dragoljub Denda, Uroš Jovčić, Aleksandar Radojičić, Nenad Nenadović, Miloš Vlalukin, Teodora Ristovski, Lena Bogdanović, Katarina Gojković, Jelena Trkulja, Ivana Lokner…

Predstava počinje u 20 sati. Cena ulaznice za parter je 700 dinara, a za balkon 600 dinara.