Predavanja u okviru 126. Smederevske jeseni


12. septembar 2013. DRUŠTVO – U okviru 126. Smederevske jeseni, u četvrtak se nastavljaju programi institucija u kulturi.

„95 godina od proboja Solunskog fronta – pouke i poruke”

Narodna biblioteka Smederevo, u okviru Književnog četvrtka, organizovaće predavanje na temu „95 godina od proboja Solunskog fronta – pouke i poruke”.

Predavač je pukovnik Ljubomir Marković, a medijator Mirjana Radovanović.

Predavanje će biti održano na Naučnom odeljenjenju Narodne biblioteke Smederevo, u četvrtak, 12. septembra, u 19,00 časova.

„O brodovima u vreme Miloša Velikog”

U okviru izložbe „Plovidba kroz istoriju” u Muzeju u Smederevu biće održano predavanje „Brodogradnja u vreme kneza Miloša” u četvrtak 12. septembra u 19,00 časova.

U sredu 4. septembra, u okviru ovogodišnje 126. Smederevske jeseni, svečano je otvorena izložba maketa brodova Plovidba kroz istoriju smederevskog brodomodelara Zlatka Pajića.

U okviru pomenute izložbe, u prvoj sali osnovne izložbene postavke Muzeja u Smederevu, biće održano predavanje Brodogradnja u vreme kneza Miloša u četvrtak 12. septembra sa početkom u 19,00 časova.

Na predavanju će govoriti mr Gordana Karović, muzejski savetnik Muzeja nauke i tehnike u Beogradu, Zlatko Pajić, brodomodelar i autor izložbe, kao i Tatjana Gačpar, viši kustos i direktor Muzeja u Smederevu.

Izložba „Plovidba kroz istoriju” biće otvorena do 5. Oktobra, a ulaz je slobodan.

Izvor: smederevo.org.rs