Pozorišni komad „Teško je reći zbogom“ u Centru za kulturu


31. januar 2017. KULTURA – Pozorišni komad „Teško je reći zbogom“ o neobičnom bračnom trouglu, u kome igraju Nina Janković, Ivan Mihailović i Nevena Ristić, biće izveden u subotu, 11. februara u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo, sa početkom u 20.00 sati.

Predstava je rađena po tekstu Mira Gavrana, u režiji Marije Lipkovski, a produkciju je radila nezavisna produkcija „Teatar Vihor“.

Kako se navodi u opisu predstave, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svoga ličnog iskustva.

U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta „žrtva“ i „progonitelj“ zameniće mesta, „istine“ će postati „laži“, a „laži“ će postati „istine“ – stoji u opisu predstave.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću – onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.