Poznat identitet pregaženog pešaka


25. decembar 2011. HRONIKa – Izvor: RTS – Utvrđen identitet pešaka, koji je više puta pregažen u noći između petka i subote u Smederevu. I dalje nema podataka o tome ko je udario pešaka i pobegao sa lica mesta.

Istražni sudija Osnovnog suda u Smederevu Marko Jocić izjavio je da je utvrđen identitet pešaka koji je više puta pregažen u noći između petka i subote u ulici Crvene armije u Smederevu.

“Reč je o šezdesetogodišnjem M.B. iz Smedereva. Njega je prepoznao sin po odeći. Naložio sam i obdukciju nastradalog. Videćemo šta će istraga pokazati, a za sada, nemamo podatke ko je udario pešaka i pobegao sa mesta događaja”, rekao je Jocić.

Sudija Jocić je rekao da je više automobila pregazilo pešaka koji je ležao na putu.

“Strašno je da se niko nije zaustavio, osim jednog mladića koji je, na svoju nesreću, imao 0,7 promila alkohola u krvi. Kad zgazite psa – stanete i nelagodno se osećate. Ne mogu da verujem da neko može da pregazi čoveka i da nastavi vožnju kao da se ništa nije dogodilo”, rekao je Jocić.

Nesreća se dogodila u noći između petka i subote, a uviđaj je obavljan od jedan do četiri sata ujutro i nastavljen po danu, posle sedam časova.

Istražni sudija Jocić apelovao je na sve koji imaju ikakva saznanja o ovoj saobraćajnoj nesreći da se jave najbližoj policijskoj stanici.