Povećano interesovanje investitora


21. septembar 2012. DRUŠTVO – Grad Smederevo intenzivno radi na smanjenju obima administrativnih procedura i pronalazi najbolje načine da budućim investitorima omogući što povoljnije uslove za ulaganje na teritoriji grada.

Dosadašnji preduzeti koraci daju i prve rezultate tako što se povećava broj kompanija koje se raspituju o slobodnim kapacitetima i uslovima ulaganja i poslovanja u našem gradu.

Gradonačelnik Smedereva dr Jasna Avramović i predsednik Skupštine Grada Branče Stojanović sa timom saradnika sasastali su se sa predstavnicima Konzorcijuma Nemačke poslovne grupe, Roma Investment Group i Jugoagent KTS d.o.o. Pregovori koji traju već određeno vreme su intezivirani, a cilj posete bio je i obilazak potencijalnih lokacija za ulaganje na teritoriji Smedereva. Nemački investitori zainteresovani su za proizvodnju biogasa, izradu montažnih kuća, a planira se i izgradnja reciklažnog postrojenja za prikupljanje i preradu elektronskog otpada.

Intenzivirane su posete i drugih potencijalnih investitora, među kojima vlada ineresovanje za različite vrste delatnosti. Između ostalog, investitori su zainteresovani da na području grada Smedereva otvore fabriku za proizvodnju sterilnih medicinskih instrumenata za jednokratnu upotrebu, postrojenje za sanaciju klizišta, deponija i ekološku zaštitu, fabriku za izradu solarnih panela, fabriku za proizvodnju i sečenje metala i drugo.

Izvor: smederevo.org.rs