Potpisani ugovori o izgradnju fabrike vode i transportog cevovoda


09. septembar 2013. PRIVREDA – Četiri velike seoske mesne zajednice u Smederevu, u kojima živi oko 30.000 ljudi, konačno će dobiti gradsku vodu, objavile su lokalne “Naše novine”.

Na potezu Šalinca, biće izgrađena fabrika vode kapaciteta 200 litara u sekundi. Takođe, radiće se i na transportnom cevovodu pijaće vode od fabrike u Šalincu do brda Segda u Radincu.

U Gradskoj upravi Smedereva pre desetak dana potpisani su ugovori sa izvođačima radova “Porr-Milienium” i “Instel”, u okviru realizacije druge faze razvoja sistema vodosnabdevanja. Projekat se sprovodi se u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom i omogućiće vodosnabdevanje u moravskim selima, koja još uvek nemaju rešen taj problem.

Ugovor sa firmom “Porr-Milenium”, koja će graditi fabriku vide u Šalincu, potpisao je Vladimir Krstin, direktor JKP “Vodovod Smederevo”. Novosadski “Instel” gradiće transportni cevovod.

Da je u pitanju veoma važna investicija, potvrdila je i Jasna Avramović, gradonačelnica Smedereva.

– Ova investicija je vredna 350 miliona dinara. Većinu novca za otplatu rata obezbeđuje Grad, a projekat smo podržali kroz budžet, jer mislimo da je krajnje vreme da u 21. veku naša sela dobiju gradsku vodu.

Izvor: eKapija