Postavljena krovna konstrukcija na aneksu Sportskog centra


27. avgust 2012. DRUŠTVO – Zanatski radovi na pokrivanju aneksa Sportskog centra u Smederevu, površine 480 m2, završeni su u četvrtak, 23 avgusta. Posle okapnica, prelazi se na unutrašnje radove – pregradne zidove, elektro, vodovodno-kanalizacione i ostale radove, navedeno je na gradskom sajtu.

Novi prostor će omogućiti kvalitetan boravak sportista tokom čitave godine, ocenio je v.d. direktora Sportskog centra u Smederevu, Milomir Tomić.

– Bitno je da smo pokrili objekat i da unutrašnji radovi mogu da se nastave nezavisno od vremenskih uslova. Opredeljenje lokalne samouprave da se kompletna fasada aneksa Sportskog centra obnovi je pravo rešenje, jer je za 34 godine postojanja zub vremena uzeo danak, naročito zbog staklenih zidova i prozora – naglasio je Tomić.

U pokrivenom delu biće izgrađene 23 komforne sobe sa ukupno 46 ležajeva – 20 dvokrevetnih, dve jednokrevetne i jedna četvorokrevetna soba, sa recepcijom i salom za sastanke.

Direktor Tomić očekuje završetak radova do sredine oktobra, a prema njegovim rečima, izvođači radova su optimisti, pa završetak najavljuju ranije.

– Bio bih prezadovoljan ako bi sve poslove završili u pomenutom roku, uključujući i fasadu – ocenio je Tomić.

Za rekonstrukciju i adaptaciju aneksa Sportskog centra, sa radovima na fasadi, sve u okviru planiranih radova u prvoj fazi, potpisan je ugovor na 29.500.000 dinara bez PDV-a, rekao je Tomić i dodao da će, po završetku planiranih radova, Smederevo biti jedan od malobrojnih gradova u Srbiji sa kompletnom ponudom za boravak sportista.

– Pokušaćemo da realizujemo i ideju staru dve godine, da se napravi nova teretana u okviru Dvorane Smederevo, koja će omogućiti da na jednom mestu imamo sve što je potrebno za pripremu svih uzrasta i kategorija sportista, pa i vrhunskih – zaključio je Tomić.

Izvor: ekapija.com