Postanite član Streljačke družine „Smederevo“


13. oktobar 2014. SPORT – Streljačka družina „Smederevo“, nakon uspešne takmičarske godine 2013/2014. u kojoj je osvojeno 11 titula državnog prvaka, više vicešampionskih titula i bronzanih medalja, za novu takmičarsku sezonu 2014/2015. prima nove članove, devojčice i dečake starosti od 10 godina. Polaznici škole streljaštva, pored tehnike nišanjenja, okidanja, zauzimanja pravilnih stavova za gađanje vazdušnom puškom, uče i pravila ponašanja i mere bezbednosti na strelištu. Za svaki trening obezbeđene su puške marke Crvena zastava, mete i dijabole, a dvomesečna obuka se završava takmičenjem svih polaznika. Sertifikat o završenoj obuci prvog nivoa dobijaju svi koji uspešno završe obuku, najbolji polaznici nastavljaju obuku drugog nivoa, a zatim i da se takmiče u okviru Smederevske lige osnovnih škola, koja je je zaživela u prošloj sezoni.

– Nadamo se da bi škola mogla da ukaže na neke nove talente u sportu koji našoj zemlji konstantno donosi mnogo odličja sa najvećih sportskih događaja. SD „Smederevo“ je ove godine imala dva strelca na Svetskom prvenstvu, što je prvi put u istoriji kluba. Da bi se održao kontinuitet dobrih rezultata u klubu, neophodno je da se kroz kvalitetan rad sa najmlađima, selektuju oni talentovani sa kojima će naši treneri nastaviti da rade u takmičarskim selekcijama u međunarodnom programu (standardna vazdušna puška i pištolj). U prethodnoj generaciji imali smo kadeta Veljka Ilića, koji je postao prvak Srbije – kaže portparol družine Marija Aničić, koja će se od ove sezone pridružiti trenerima kao instruktor streljaštva i dodaje: – Dobri rezultati koje postižu naši strelci privlače novu decu da se oprobaju u ovom sportu. Imamo najbolje uslove u Srbiji za bavljenje sportskim streljaštvom. Organizujemo sva najvažnija takmičenja u državi, ali i međunarodna. Prošle godine Kvalifikacije za Evropsku ligu mladih, a prošle nedelje i finale tog prestižnog takmičenja Evropske streljačke konfederacije, za šta smo bili pohvaljeni ne samo od ESK, već i od svih reprezentacija koje su učestvovale na turniru u Smederevu.

Streljačka družina „Smederevo“, takođe poziva i sve zainteresovane ljubitelje streljaštva koji žele rekreativno da se bave ovim sportom. Krajem godine planira se početak sedme Smederevske lige u streljaštvu za odrasle, u kojoj se takmiče i rekreativci i veterani. Za rekreativce treninzi su u poslepodnevnim satima na strelištu koje se nalazi na prvom spratu Sportske hale Smederevo, ulaz sa bočne (severne) strane. Telefon na strelištu je 4621-956, a kontakt osobe: Boban Marinković (065/231-06-22), Nikola Simić (064/214-16-83), Marija Aničić (065/506-777-0).

Postanite član Streljačke družine „Smederevo“, jednog od najstarijih i najtrofejnijih klubova u gradu i budite deo jednog od najtrofejnijih olimpijskih sportova u zemlji!