Poslanik šamarao ženu i vređao policajce


Zbog nasilja sud će tražiti ukidanje imuniteta poslaniku SNS Draganu Čoliću. Pretio V. M. da će je baciti s nadvožnjaka

Osnovni sud u Smederevu zatražiće ukidanje imuniteta narodnom poslaniku Srpske napredne stranke iz Smedereva Draganu Čoliću, posle zahteva tužilaštva i krivične prijave policije koja ga tereti da je izvesnu žensku osobu šamarao i pretio da će je baciti sa nadvožnjaka, a potom verbalno napao i policajce, saznaju “Novosti”.

Policijska uprava u Smederevu podnela je Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Dragana Čolića zbog nasilničkog ponašanja i ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

“Novosti” su nezvanično saznale da je poslanik Čolić 6. febrauara u večernjim satima fizički napao izvesnu V. M. na nadvožnjaku kod Zelene pijace u Smederevu nanevši joj lakše telesne povrede. Nakon verbalnog napada, šamaranja i udaraca po glavi, zapretio je da će je baciti sa nadvožnjaka.

Nakon dolaska policije, poslanik je vređao i policajce, psovao i pretio rečima “Ja kad dođem na vlast neće da vas bude, smešni ste, zapamtićete me”. Nakon toga izvadio je legitimaciju i pozvao se na imunitet.

“Novosti” u petak nisu uspele da dobiju izjavu poslanika Dragana Čolića jer je njegov mobilni telefon bio nedostupan. Iz policije se nisu zvanično oglašavali, u tužilaštvu ne žele da pričaju jer je reč o, kako navode, osetljivom slučaju.

Sud će, saznajemo, od Narodne skupštine tražiti ukidanje imuniteta kako bi se sprovele istražne radnje na osnovu zahteva tužilaštva.