Pomoć za mala i srednja preduzeća


22. januar 2013. PRIVREDA – Predstavnici Grupe za dijasporu Gradske uprave Smedereva i Turističke organizacije Smedereva prisustvovali su sastnaku u Privrednoj komori Srbije na temu Dunavske strategije i konkurisanja grada Smedereva za realizaciju projekata koji za cilj imaju ekonomsko osnaživanje i saradnju sa zemljama i gradovima u toku Dunava.

Kooridinator Saveta Dunavskih gradova i regija Zoran Novaković istakao je značaj Dunavske strategije za saradnju evropskih država na ekonomskom osnaživanju celog regiona. On je naglasio da je u toku realizacija nekoliko projekata kojima je obuhvaćeno i Smederevo, a da bi jedan od njih, koji podrazumeva čišćenje korita reke Dunav od brodova potopljenih u vreme Drugog svetskog rata trebalo uskoro da bude realizovan.

Sastanku su prisustvovali i Srđan Bošković, savetnik u Privrednoj komori Srbije i Anka Vojvodić, rukovodilac Centra za dijasporu, koji su pružili podršku radu Grupe za dijasporu Gradske uprave Smederevo.

Predstavnici Privredne komore Srbije najavili su i mogućnost organizovanja sastanka sa smederevskim malim i srednjim preduzećima kako bi im se predstavile mogućnosti za podršku koju PKS pruža privrednicima.

Izvor: smederevo.org.rs