Podrška zanatlijama


27. avgust 2013. DRUŠTVO – Gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović, u razgovoru sa predstavnicima Samostalnog sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva Srbije, izrazila je podršku ovom Sindikatu i Udruženju preduzetnika grada Smedereva.

Predsednik Sindikata zanatstva, usluga i preduzetništva Srbije, Mitar Kostić, posetio je Gradsku upravu Smederevo i razgovarao sa gradonačelnicom dr Jasnom Avramović, koja je pružila uveravanja da će pomoći rad smederevske organizacije.

„Mi pratimo njihov rad, ima starih zanata koji su skoro izumrli, pa posećujemo ove zanatlije, dodeljujemo im razna priznanja, jednostavno, da se vidi da nisu zaboravljeni. U razgovoru sa gradonačelnicom, došli smo do zajedničkog stava da bi trebalo pomoći ovdašnje Udruženje da se aktivnije uključi u saradnju sa drugim organizacijama”, ocenili su sagovornici.

„Želja nam je da zajednički probamo da rešimo sve probleme koji su se našli pred zanatlijama – da imaju radno-pravnu zaštitu, da imaju socijalnu zaštitu”, rekla je gradonačelnica

„Naišli smo na dobar prijem i mislim da će naš dolazak samo produžiti kontakte i proširiti saradnju. To se može uraditi samo uz pomoć gradonačelnice. Ona nam je to obećala i to je dobro i za Udruženje i za nas iz Sindikata”, naglasio je Kostić.

Ove godine, od 3. do 6. oktobra u Soko Banji, biće održani jubilarni, 20. Susreti preduzetnika, kada će biti dodeljena priznanja, plakete, majstorska pisma i zahvalnice, uglavnom zanatima koji odumiru, pa im se na taj način daje podsticaj i podrška u daljem radu.

U poseti gadonačelnici Smedereva, pored predsednika Kostića, bio je i finansijski direktor Beogradskog sajma, Slavko Jovanović.

Izvor: smederevo.org.rs