Počinje sezona lova na fazane


23. oktobar 2011. DRUŠTVO – Izvor: Tanjug – Za članove Lovačkog udružena “Smederevo” sutra počinje lovna sezona na fazana.

“U nedelju počinje lov na fazana u našem lovištu, a na zeca 6. novembra. Lovci su spremni k’o zapete puške”, izjavio je predsednik Lovačkog udruženja “Smederevo” i upravnik lovišta “Ralja” Zoran Gubin.

Upravnik je upozorio da je obavezno nošenje obeležavajućih prsluka radi bezbednosti i posebnu pažnju skreće lovcima na poljoprivrednike koji su još uvek u polju.

“Bere se kukuruz, u toku je i berba jabuka, pa moramo da budemo krajnje oprezni”, istakao je Gubin.

Prve nedelje je dozvoljen lov fazanskog petla ili koke. Planirano je da u sezoni bude odstreljano i izneto oko 2.000 komada, pošto je prošlog meseca pušteno skoro toliko odraslih jedinki fazana.

Ove godine Udruženje je spremno dočekalo sezonu lova na najpopularnije vrste divljači.

Lovište u funkciji ima stabilnu čeku, 10 hranilišta za srneću divljač, 133 hranilišta za fazane i poljske jarebice, 10 solišta, prihvatilište za fazančiće i lovački dom.

Stalno gajene vrste divljači u lovištu “Ralja” su srna, divlja svinja, zec, fazan i poljska jarebica.

Lovačko udruženje “Smederevo”, koje broji 357 aktivnih članova, gazduje lovištem “Ralja” ukupne površine 19.619 hektara, od čega su lovne površine na 14.000 hektara.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest