Počinje gradnja Shoppi Retail Parka


25. april 2017. PRIVREDA – Izvor: Telegraf – Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i direktor MPC Propertiesa Thomas H. Villadsen položili su danas kamen temeljac za izgradnju Shoppi Retail Parka u Smederevu, čime je obeležen početak gradnje još jednog objekta u vlasništvu MPC Propertiesa.

Planirani završetak radova je oktobar 2017. godine, kada je predviđeno i svečano otvaranje Shoppi Retail Park Smederevo zauzima površinu veću od 9.200 kvadratnih metara, dok se vrednost investicije procenjuje na više od 8,5 miliona evra.

– Ovo je investicija koja je veoma značajna za naš grad, investicija koja će uposliti više od 200 naših sugrađana. Mi nastavljamo da radimo i da menjamo sliku Smedereva u pozitivnom smislu iz dana u dan, a izgradnja ovog objekta najbolji je dokaz za to – izjavila je prilikom polaganja kamena radonačelnica Smedereva, Jasna Avramović.

– Veliko nam je zadovoljstvo da se danas, kada postavljamo kamen temeljac za izgradnju Shoppi Retail Parka u Smederevu možemo pohvaliti i informacijom da je 70% objekta već izdato, što samo potvrđuje njegov lokalni značaj i poslovni potencijal. Shoppi Retail Park u Smederevu će karakterisati odlična ponuda internacionalnih i regionalnih brendova, među kojima su i H&M, Deichmann, New Yorker, Sport Vision, WinWin, dm, kao mnogi drugi. Siguran sam da će ovaj objekat svojom dobrom ponudom predstavljati ne samo novo ime kupovine, već i prepoznatljivo ime porodičnog druženja i okupljanja za građane Smedereva. Svečano otvaranje je planirano za oktobar 2017. godine. Koristim ovu priliku i da se zahvalim gradonačelnici i gradskoj upravi za pomoć koju su nam pružili kako bi proces dobijanja svih dozvola protekao nesmetano – izjavio je direktor MPC Propertiesa Thomas H. Villadsen.

Shoppi Retail Park Smederevo predstavlja još jednu važnu investiciju u portfoliju kompanije MPC Properties pored Ušće Shopping Centera, Ušće kule, Shoppi Retail Parka u Subotici, Shoppi Retail Parka u Borči, Immo Outlet Centra, Navigator Business Centera i mnogih drugih retail i poslovnih objekata. Poslovi lizing menadžmenta i upravljanja objektom povereni su kompaniji Confluence Property Management.

Prvi Shoppi Retail Park otvoren je u Subotici u martu 2016. godine, nakon čega je usledilo i svečano otvaranje Shoppi Retail Parka u Borči u oktobru iste godine. Za to vreme Shoppi se među potrošačima pozicionirao kao omiljeno mesto porodične kupovine, zahvaljujući svojoj odličnoj ponudi brendova po povoljnim cenama.