Početak pete Smederevske lige u streljaštvu za pionire


09. januar 2018. SPORT – Najmlađi strelci smederevski strelci, poslednjih dana 2017. godine, započeli su nadmetanje u okviru pete Smederevske lige u streljaštvu za pionire. U prvom kolu pobedili su Nemanja Živojinović kod pionira i Iva Marjanović za pionirke.

Najmlađi smederevski strelci, u samoj završnici 2017. godine, započeli su nadmetanje u okviru pete Smederevske lige u streljaštvu. Trujumf u prvom kolu kod pionira zabeležio je pobednik prošlogodišnje lige Nemanja Živojinović, iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 165 krugova. Drugo mesto osvojio je Nikola Teomirović iz OŠ „Ilija Garašanin“ iz Grocke sa 162 kruga, a treće sa istim rezultatom, ali slabijom drugom serijom, Lazar Subotić, iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“. Kod pionirki odličan rezultat ostvarila je Iva Marjanović, iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 171 krugom. Druga je bila Ivona Bojić iz OŠ „Sveti Sava“ sa 165 krugova, a treća Natalija Jovanović, iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 155 krugova.

U prvom kolu takmičilo se 11 pionira i 5 pionirki.

Ekipno, kod pionira prvo mesto „Dimitrije Davidović“ sa 407 krugova, drugo mesto „J. J. Zmaj“ sa 395 kugova, treće „Jovan Cvijić“ sa 392 kruga. Pionirke „D. Davidović“ su bile prve sa 303 kruga, učenice „Cvijićeve“ osvojile su drugo mesto sa 255 krugova, a treće „Sveti Sava“ sa 165 krugova.

Sledeće kolo lige se očekuje krajem januara, kada će sve ekipe biti kompletirane.

Liga se, kao i sve dosadašnje, sastoji iz sedam kola, pet se boduje za konačan plasman, šest za učešće u Smederevskom kupu (prvih osam pojedinačno), kao i za ekipni plasman u ligi. Puca se mala serija, 20 dijabola, po pravilima Streljačkog saveza Srbije.