Počelo snimanje „Albatrosa“ u Smederevu


Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa Radio-televizije Srbije počela je snimanje TV filma „Albatros“ u Smederevu.

Vila dinastije Obrenović na Zlatnom bregu u Smederevu domaćin je ekipe TV filma „Albatros”.

Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa Radio-televizije Srbije počela je snimanje filma čija se premijera očekuje na jesen.

Scenario za film „Albatros”, po motivima drame „Cvetovi zla” Bratislava Petkovića, napisali su Filip Čolović i Bratislav Petković. Filip Čolović se potpisuje i kao reditelj, urednik filma je Marko Novaković, a direktor fotografije Periša Đinđić.

U ovoj komediji situacije koja u sebi sadrži i značajni prikaz stanja Srbije s kraja 19. veka, glavne uloge poverene su Draganu Nikoliću, Bojanu Žiroviću i Milanu Vraneševiću, a pored njih pojavljuju se i Ljubomir Bandović, Andrej Šepetkovski i drugi.

Reditelju Filipu Čoloviću ovo je prvi TV film, ali ne i prvi projekat sa ovom ekipom. Čolović kaže da bi snimanje filma trebalo da traje do sredine ovog meseca, nakon čega sledi montaža materijala. Premijera TV filma „Abatros”, u produkciji RTS-a planirana je za jesen.