Počela prodaja ulaznica za predstavu “Svlačenje”


26. novembar 2014. KULTURA – Predstava „Svlačenje“ je savremena komedija po tekstu i u režiji Mirjane Bobić Mojsilović, popularne srpske novinarke, književnice i likovne umetnice.

Radnja ovog pozorišnog komada dešava se u jednom modnom salonu. Sredovečna žena (igra je Jelica Sretenović) dolazi kod poznate modne stilistkinje (igra je Katarina Žutić) na preobražaj imidža, kako bi je stilistkinja učinila mlađom, privlačnijom i modernijom za njenog muža, koji je takođe žrtva terora mladosti, vitkosti, fizičkog izgleda i trke za uspehom. Komad se bavi i brakom, istinama, lažima i opštim mestima naše stvarnosti.

U ovoj komediji naših naravi, podsmehu se izlažu i mnogi savremeni koncepti „modernosti“, ali se takođe odvija i jedna drama između dve žene koje se prvi put sreću.

Ovde se radi o oblačenju, presvlačenju i svlačenju, u bukvalnom, ali i u prenosnom smislu. Ko će biti obučen, ko svučen, a ko presvučen, ostaje publlici da odluči.

Predstave po tekstu Mirjane Bobić Mojislović (Dnevnik srpske domaćice, Suze su O.K. i dr.), koje su izvođene kod nas, uvek su bile dobro posećene, a poslednja u nizu „Pozovi M radi užitka“ smederevska publika proglasila je najboljom predstavom 29. „Nušićevih dana“.

Predstava je na reportoaru Centra za kulturu Smederevo u četvrtak 11. decembra 2014. Godine, u Velikoj dvorani od 20.00 časova.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Rezervacije i prodaja na telefone 4624-815, 064/829-5308 – Milica Đukić i 064/829-5342 – Mirjana Petrović (Bilet servis).