Počela četvrta Smederevska liga osnovaca u streljaštvu


26. decembar 2016. SPORT – Prošlog četvrtka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo startovala je četvrta Smederevska liga u streljaštvu za mlađe kategorije u kojima se takmiče deca osnovnoškolskog uzrasta, polaznici Škole streljaštva i pioniri Streljačke družine „Smederevo“. Iako je glavni cilj ove lige promocija streljačkog sporta kod dece, pa samim tim su i rezultati u drugom planu, bilo je i onih koji su se istakli svojom sposobnošću kojom su za reletivno kratko vreme ovladali ovom sportskom disciplinom. Pucalo se 20 dijabala serijskom vazdušnom puškom, a mladi strelci podeljeni su u kategorije mlađih pionira/ki i pionira/ki.

Kod mlađih pionira najbolji rezultat 152 kruga imao je Milan Marić, a odmah iza njega sa 137 krugova bio je Lazar Subotić. Na treće i četvrto mesto sa po 134 kruga plasirali su se Stefan Stojanović i Nikola Teomirović. Prva kod mlađih pionirki bila je Anđela Radojičić sa 164 kruga, a iza nje Ivona Bojić sa 146 krugova.
U grupi pionira pobedio je Nemanja Adamović sa 179 krugova, drugi je bio Lazar Beljić sa 177 krugova, a treći Nemanja Živojinović sa 161 krugom. Nemanja Ilić je bio četvrti sa 158 krugova, Miloš Banković peti sa 151 krugom, Radenko Savić šesti sa 115 krugova. Kod pionirki prvo mesto je osvojila Dunja Rajković sa 169 krugova, druga je Katarina Milovanović sa 156, a treća Teodora Čakarević sa 152 kruga.
Svi sem Teomirovića koji je pohađa Osnovnu školu „Ilija Garašanin“ u Grockoj, učenici su smederevskih osnovnih škola. Ekipnog plasmana nije bilo s obzirom na početak sezone ligaškog takmičenja.
Liga se nastavlja u januaru, kada se očekuje učešće većeg broja strelaca koji su iszostali sa prvog kola zbog posledica gripa.