Pobeda “orlova”


18. jul 2011. SPORT- Muška studentska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u pripremnoj utakmici u Smederevu odgovarajuću selekciju Rusije sa 67:61. Posle jučerašnjeg susreta u Beogradu, koji je završen opštom tučom i prekidom, večerašnji meč protekao je u prijateljskom odmeravanju snaga.

Ovakve utakmice pokazuju da imamo dobar potencijal i da možemo da igramo sa jakim reprezentacijama kakva je Rusija, ali je primetno da desetak dana priprema nije dovoljno da ekipa igra tečnu i prepoznatljivu košarku. U ove dve utakmice je pokazano dosta dobrih stvari, ali i dosta nedostataka.

Ove godine na Univerzijadi branimo zlato, a imamo igrače sposobne da ponovo ostvare dobar rezultat. U našoj grupi su Kanada, Australija i Turska, nadam se prolazu u drugu rundu, a onda zavisi ko je sledeći protivnik, smatra Pavićević.

Prijateljski susreti Srbije i Rusije organizovani su u sklopu priprema za Univerzijadu, koja se održava u kineskom gradu Šenženu od 11. do 23. avgusta.

Srbija: Ljubičić 10, Birčević 8, Bunić 2, Jeremić 8, Lučić 2, Malešević, Dragović 2, Cvetinović 3, Štimac, 9, Dunđerski 4, Dimić 10, Bunić 13.
Rusija: Saveljev, Golovin 18, Korčagin, Kastrov 8, Ivanov, Nesterov 10, Neljubov, Zajcev 17. Matijunas, Šaskov 6, Gubanov, Smegin 2.