Pištoljem presudio sebi zbog kockarskih dugova


28. januar 2018. HRONIKA – Izvor: ALO! – Zoran Stanišić (39), čije je beživotno telo pronađeno u četvrtak preko puta Osnovne škole “Sveti Sava” u Smederevu, najverovatnije se ubio zbog kockarskih dugova.

Njegovo beživotno telo u parkiranom automobilu ispred kuće prva je ugledala njegova supruga u četvrtak oko podneva.

Kako saznajemo, neposredno pre suicida, Zoran je vratio jedan veći dug, a kako njegovi poznanici sumnjaju, ponovo je zapao u dugove i poverioci su ga pritiskali da vrati novac.

– Zoran je bio čovek od reči i uvek je bio nasmejan. Kroz život se snalazio kako je znao i umeo, pa je tako i počeo s kockanjem. Imao je uspone i padove, ali od prošle godine prešao je u višu ligu i kockao se u ozbiljnije novce. Tako je zapao i u dugove, koje je pre mesec dva vratio. Međutim, priča se po Smederevu da je pozajmio novac da vrati taj dug. Kako se priča, novac je uzeo na kratak rok.

Čuo sam priče da su ga poverioci pritisli, da su tražili svoj novac, a Zoranu nikako da krene ruka, odnosno neki dobitak, da bi im vratio dugovanje. Po čaršijskoj priči, ti likovi su ga toliko pritiskali da im vrati novac i navodno su pretili da će mu uzeti kuću. Navodno su mu rekli da će mu ženu, decu i ostale koji tu žive ostaviti na ulici.

Zbog toga sumnjam da to nije mogao da podnese i da je zato uradio to što je uradio. Da li je to bilo rešenje, mislim da nije, ali niko od nas ne zna koje su ga muke mučile. Šta mu se motalo po glavi nikada nećemo saznati, jedino je on znao kroz šta je prolazio.

Setim se samo njegovog osmeha i kada malo vratim film, postanem svestan da se Zoran nikome ni na šta nije žalio. Znam samo da bi Zoran uradio sve da zaštiti svoju porodicu – rekao je Zoranov poznanik.

U Zoranovoj kući muk. Okupili su se rođaci i prijatelji, koji su smrknutog lica stajali i nemo gledali.

Zoranov brat, a i ostali članovi porodice, juče nisu bili u stanju da razgovaraju s novinarima.

– Dogodila se tragedija u kojoj je dvoje dece ostalo bez oca. Niko ne zna zašto – kratko je rekla žena koja je bila u dvorištu porodične kuće.

Komšije o Zoranu imaju samo reči hvale, naglašavajući da je bio omiljen u kraju, jer je uvek bio vedar i raspoložen, uvek spreman na šalu.

– Komšiju Zorana sam videla baš koji minut pre nego što je njegovo telo pronađeno. Šalio se sa mnom, a u sledećem trenutku bio je mrtav u automobilu koji je bio parkiran ispred njegove kuće – ispričala je Zoranova komšinica.